DECEMBRSKI POPUST!

CakePops

Tortice na palčki najdemo vseh mogočih oblik, naj pogosteje so okrogle. Tokrat pa v božičnem vzdušju v obliki zvezdice, smrečice in medenjaka.

CakePop Baker božič 

Navodila za uporabo

Pred prvo uporabo operite z blagim čistilom, ga osušite in eventuelne ostanke odstranite. Po prvi uporabi ga lahko operete ročno ali v pomivalnem stroju. Priporočamo vam ročno pranje.

Dobro je vedeti, da so dodatki kot npr. pečica, različnih značilnosti in lastnosti pečenja  najbolje  poznate ravno vi. Zato navedene temperature pečice in čas trajanja pečenja samo smernica. Če je testo še dokaj tekoče, boste verjetno morali podaljšati čas pečenja. Če bo npr. zgornja pot pekla premočno, potem je priporočljivo, da zmanjšate temperaturo in bo tako podaljšano pečenje.

Nasvet: Priporočamo, da vse sestavine vzamete iz hladilnika vsaj pol ure pred pripravo. Tako bo testo prevzelo sobno temperaturo, testo se bo pa lepo povezalo. Da bodo CakePopsi dobili lepo rjavo barvo, namastite pekač s sprejem za peko ali maslom. Da bi se pa lepo odstranili iz modelčkov, pa to ni potrebno. Za odstranjevanje ne uporabljajte ostrih predmetov kot je nož in podobno.

 

CakePopsi z marcipanom

(za 32 kosov)

 

Da bi pripravili okusne CakePopse, potrebujemo:

Testo:

40g mandeljnov,

60g sladkorja,

20g jedilnega škroba,

1 čajno žličko pecilnega praška,

1 čajno žličko mletega cimeta,

ščepec soli,

40g marcipana,

50g masla ali margarine,

2 jajci (velikosti M).

Dekoracija:

CakePopse poljubno dekoriramo z CakeMeltsi, jedilni barvo ali dekorirnim sladkorjem.

Suhe sestavine (mleti mandeljni, sladkor, jedilni škrob, pecilni prašek, cimet in ščepec soli) zmešamo v primerni posodi. Posebej zmešamo marcipan, maslo in jajca in jih dodamo suhi masi. Z metlico za stepanje ročnega mešalnika najprej mešamo na najnižji stopnji, pozneje pa še za minutko povečate hitrost. Modelček namažete s sprejem za peko ali maslom.

Vrečko za brizganje napolnimo s testom ali pa modelčke napolnimo z žličkami. Pekač pokrijemo z zgodnjim delom modelčka in ga počasi prestavimo v pečico. Pečemo približno 15 minut.

 

Čokoladno - oreškasti CakePopsi

(za približno 32 piškotov)

 

Da bi pripravili okusne božične CakePopse, potrebujemo:

Testo:

60g oluščenih oreškov,

15g jedilnega škroba,

15g kakava v prahu,

1 čajno žličko pecilnega praška,

60g sladkorja,

2 čajni žlički začimb za medenjake,

ščepec soli,

60g masla,

2 jajci.

Pečico prižgemo na 170°C (ventilacija) ali 190°C.

Za pripravo testa najprej zmešamo suhe sestavine (oreške, jedilni škrob, kakav v prahu, pecilni prašek, sladkor, začimbe za medenjake in sol). Nato dodamo maslo in jajci. Maso najprej mešamo na najnižji stopnji ročnega mešalnika, nato pa še kratek čas na višji stopnji. Modelček namažete s sprejem za peko ali maslom. Vrečko za brizganje napolnimo s testom ali pa modelčke napolnimo z žličkami v model, kjer ni luknjice za palčko. Zapremo z zgornjim delom in damo v pečico. Pečemo približno 15 minut. Po pečenju odpremo zgornji del. CakePopse pustimo v modelčkih vsaj pet minut, da se ohladijo, šele nato jih zvrnemo iz modelčkov in pustimo, da se do konca ohladijo.

 Poljubno dekoriramo.

Vezani artikli
CakePop Baker
Cena:
24,95 €