DECEMBRSKI POPUST!

Set šablon celoletni

Z modelčkom izrežeš,

s šablono dekoracijo narediš in

pravi piškot dobiš.

Set šablon celoletni 

 

Navodila za uporabo

Model za izrezovanje in šablone pred prvo uporabo operite z blagim čistilom, ga osušite in odstranite eventuelne ostanke. Po uporabi jih ročno očistite. Dobro jih osušite in shranite na čim bolj suhem prostoru.

Dobro je vedeti, da so sestavine, kakor tudi pečica različnih značilnosti in lastnosti pečenja  najbolje  poznate ravno vi. Zato so navedene temperature pečice in čas trajanja pečenja samo smernica. Če je testo še dokaj tekoče, boste verjetno morali podaljšati čas pečenja. Če bo npr. zgornji grelec močnejši od spodnjega, je priporočljivo, da zmanjšate temperaturo in podaljšate pečenje.

Nasvet: Priporočamo, da vse sestavine vzamete iz hladilnika vsaj pol ure pred pripravo. Tako bo testo prevzelo sobno temperaturo, testo se bo pa lepo povezalo.

 

Limonini piškoti

(za približno 30 piškotov)

Testo: 250g masla, 125g sladkorja, 2 jajci, ščepec soli, vsebina ene vaniljeve palčke (ali pa 1 vanilin), ščepec soli, naribana lupina ene in še pol bio limone, 1 čajna žlička pecilnega praška, 500g moke.

Priprava: maslo, sladkor, jajci in vaniljo penasto zmešamo. Moko z pecilnim praškom dodamo prejšnji masi in zamesimo gladko testo, ki ga zavijemo v prozorno folijo in ga na hladnem pustimo počivati ca. 1 uro.

Pečico segrejemo na 180°C.

Testo razvaljamo na pomokani površini na ca. 3mm debeline in izrežemo. Piškote položimo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo ca. 12-15 minut. Pečene ohladimo in šele nato zvrnemo na površino.

Dekoriranje: Icing po želji obarvamo z jedilnimi barvami. Pred uporabo preverite konsistenco icinga. Če je pretrd, bo na robovih le to vidno. Če je premehak, lahko teče pod šablono in robovi ne bodo jasno razvidni. Predlagamo vam, da ga predhodno preizkusite na peki papirju. Šablono položimo šele na ohlajene piškote, icing pa na njih enakomerno namažite s paletarjem. Odstranite šablono in pustite, da se posuši.

Vezani artikli